Nyt website til Ribe Katedralskole
 
Ribe Katedralskole tiltrækker nye elever med deres website
 
 •  
 •  

Opsummering
I takt med en stigende konkurrence om nye elever til ungdomsuddannelserne i Esbjerg Kommune, ønskede Ribe Katedralskole et nyt, tidssvarende website, som afspejlede deres identitet og image som et af landets førende uddannelsesinstitutioner. Ligeledes ønskede de en løsning, som gjorde det muligt at ændre indholdet, hurtigt, nemt og effektivt.

KommaKolon har, i samarbejde med Ribe Katedralskole, skabt et brugervenligt og indbydende website med en fleksibel brugerflade. I vores løsning kan webredaktøren målrette information til specifikke målgrupper, på forskellige tidspunkter af året.

Udfordringen
Ribe Katedralskole er, med sine 865 år, landets ældste gymnasium og er som sådan en traditionsrig og respekteret uddannelsesinstitution. Skolen har indtil for nylig, kun tilbudt de studerende en studentereksamen. Men efter kommunesammenlægningerne, har Ribe Katedralskole også dannet rammen for byens HF-studerende. Derfor har udfordringen, med det nye website som en digital kommunikationsplatform, bl.a. været at sikre skolens identitet som en favnende uddannelsesinstitution med alsidige faglige, såvel som socialt funderede tilbud.

Pga. begrænsede ressourcer til vedligeholdelse af websitet samt en bred vifte at redaktører, har det været vigtigt at skabe en platform som er nem at opdatere for skolens mange redaktører - for administrationen såvel som for faglærere og elevorganisationer.

Med det anerkendte lektionssystem "Lectio", som den interne kommunikationsplatform for elever og lærere, var det essentielt for skolen, primært at fokusere på deres website som et ekstern kommunikationsredskab til bl.a. at erhverve nye elever. Et skiftende kommunikationsbehov, som afspejles i skoleårets skiftende temaer fra skolestart til eksamen, satte ydermere krav til sidens fleksibilitet og omskiftningsevne.

Løsningen
Igennem et tæt samarbejde med Ribe Katedralskole fik vi skabt en forståelse af skolens målgrupper, behov og forretning - en forståelse som dannede grundlag for interaktionsdesignet. Interaktionsdesignet viser, hvordan vi via websitet kommunikerer med brugerne og er med til at sikre en overskuelig navigation på trods af store mængder indhold. Som en del af løsningen skabte vi bl.a. mulighed for, nemt og hurtigt, at dele information med sociale medier som eksempelvis facebook. Dette blev gjort som en del af en markedsføringsstrategi mod en specifik målgruppe. På baggrund af interaktionsdesignet skabte vi en ny visuel identitet som afspejlede skolens identitet gennem udbud, aktiviteter og information.

Herefter lagde vi en plan for udvikling og implementering af designet. Efter implementeringen af sitet sammensatte vi et kursus som blev afholdt på Ribe Katedralskole, hvor kursisterne gennemgik et skræddersyet uddannelsesprogram som rustede dem til at varetage den daglige drift af sitet.

Processen tog kun 8 uger fra det første møde til websitet var kørende.

De enkelte områder i løsningen er opsummeret herunder.

Visuel identitet

 • En visuel identitet, som understøtter forretningen
 • Et brugervenligt design, for brugere såvel som for redaktører
 • Stærkt billedmateriale som afspejler skolens identitet, udbud og aktiviteter.

Websitet

 • Et effektivt CMS system
 • Mulighed for at uploade materiale til AT-eksamen via en sikker log-in funktion
 • En fleksibel platform som gør det muligt at målrette kommunikationen mod forskellige målgrupper
 • Nem og sikker administration
 • En skalérbar teknisk platform gearet til vækst
 • Søgefunktion
 • Brug af facebook som markedsføring

Undervisning

 • Skræddersyet brugermanual
 • Kursus i redigering af websitet for udvalgte kursister
 

Udviklingsår:
2010
Kunde:
Ribe Katedralskole
Status:
Afsluttet
Website:
www.ribekatedralskole.dk

 

Download vores brochure og læs mere om processen i forbindelse med udviklingen af et nyt website.

Brochure, Webudvikling

 

I denne video kan du se en introduction til Sitecore CMS